Naslovnica Magazin Stručnjaci dali odgovor na pitanje zašto prijateljstvo s povlasticama ne može uspjeti

Stručnjaci dali odgovor na pitanje zašto prijateljstvo s povlasticama ne može uspjeti

Treba li miješati seks i prijateljstvo i šta može nastati od ove kombinacije? Brojna istraživanja provedena na temu prijateljstva s povlasticama pokazala su da je za svaku treću žensku ispitanicu seks neizbježan nastavak prijateljstva.

Više od polovine ispitanih žena povremeno će se upustiti u ovu vrstu odnosa, i to iz različitih razloga.

Status prijatelja sa povlasticama najčešće se stiče u sljedećim situacijama, u vremenu kada ste zauzeti karijerom, preživjet ćete bez stalnog partnera, ali ne i bez “pilule za stres” zvane seks. Također, ukoliko ste do nedavno previše emocija trošili u krive partnere godit će vam predah, kao i otkriće da istu dozu orgazama možete dobiti sa puno manjom potrošnjom vlastitih osjećaja, ako ste u monotonom, ali dobrom braku.

Problem je što uvijek nešto pođe po zlu, a na kraju je upropašteno prijateljstvo. Prije nego što se upustite u ovakav odnos gdje imate samo fizički dodir s nekim bez romantike, budite spremni snositi i posljedice.

Iako ste sada na istoj strani, to se može brzo promijeniti. Oboje želite vezu bez obaveza, a onda jedno od vas dvoje razvije osjećaje. Možda na početku i niste bili zainteresirani za emotivnu povezanost, ali nekoliko mjeseci kasnije prioriteti vam se mijenjaju.

Ako niko od vas ne razvije osjećaje, jedan će taj odnos naglo prekinuti. Ući će u vezu s nekim drugim i shvatiti da mu je dosta ovog odnosa.

Prijatelji ste i željet ćete se družiti izvan spavaće sobe, a to znači da ćete ih vidjeti kako flertuju s drugim ljudima. Iako nekima to nije problem, barem ne na početku, ljubomora se kad tad razvije.

Ne morate raditi ono što bi vaši prijatelji željeli, ali ako spavate s nekim iz društva, promijenit će se način na koji na vas dvoje gledaju. Možda neće svi to podržavati, pa ćete se naći u neugodnim situacijama. Možda, možda uspije vaš plan da budete prijatelji s povlasticama, a kada vam to dosadi, nastavite biti samo prijatelji. Ovaj scenarij jako se rijetko dešava.

Morate pročitati

Ko će zasjesti u načelničku fotelju u Kalesiji, za sada poznata imena četiri kandidata

Iako još uvijek zvanično nije započela kampanja kada su u pitanju predstojeći Opći izbori zakazani za novembar ove godine, društvene mreže su...

Književnik Mehmed Đedović prvi iz Kalesije u PEN-u

Književniku Mehmedu Đedoviću, ovih dana je stigla čestitka za prijem u PEN BiH. Inače, P.E.N. Centar u Bosni i...

Kalesijac Ešef Džafić imenovan za izvršnog direktora u JP Autoceste FBiH

Federalna vlada je dala prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Autoceste FBiH za razrješenje vršioca dužnosti člana Uprave društva zbog isteka mandata i...

BKC/Kalesija pamti: NEVER FORGET SREBRENICA 1995 – 2020

JU BKC “Alija Izetbegovic” Kalesija  planira povodom obilježavanja 25. godišnjice sjećanja na Genocid u Srebrenici da organizira cjelodnevnu manifestaciju pod nazivom “Kalesija...

U Kalesiji zabilježen prvi smrtni slučaj od COVID-19

Na području općine Kalesija zabilježen je prvi smrtni slučaj od COVID-19 saopćeno je iz JZU Dom zdravlja Kalesija. Njihovo...