Merima Džafić: Nikada mi nije cilj graditi karijeru na skandalima

Tuzlanka Merima Džafić estradna je umjetnica koja je svojim pjesmama kao što su „Luda kuća“ i  „Pauci“ izgradila karijeru u pravcu kojeg je i očekivala. Danas joj to donosi mnogobrojne nastupe i uopšte život kakvim je željela da živi. Iako je završila Filozofski fakultet, Odsjek Bosanski jezik i književnost u Tuzli Merima odlučuje da svu svoju pažnju posveti isključivo muzici.

Kako je izgledao početak vaše karijere?

Sve je krenulo od moje prijave za konkurs za novu pjevačicu grupe „IF“ odabrala sam muziku umjesto svoje profesorske profesije, napravila sam kompromis te nisam odabrala preseljenje u Sarajevo ili Beograd što mi je na početku karijere bila ideja za uspjeh. Početak pjevanja u grupi „IF“ je bila nova stranica u mom životu ulazak u profesionalne vode i moja smjernica da ću se još dugo baviti tim poslom. Svaki dan u ovom poslu donosi neke kompromise vaganja i biranja nekako sam to uspjela izbalansirati i nisam imala teške izbore.

Sa kojom pjesmom ste postigli najveći uspjeh?

Moj najveći uspjeh je postigla pjesma „ Luda kuća“ koja mi je nakon balade „ Pauci“ preokrenula moju solo karijeru, donijela nastupe i prepoznatljivost širom svijeta. Također imam i novu pjesmu spremnu još od početka 2017 godine za koju je još potrebno da se odlučim kada da snimim spot odnosno kada poželim svu tu medijsku pažnju od koje sam se malo umorila.

Kako prihvatate kritike i da li bi ste pristali da gradite karijeru na skandalima?

Ja sam po prirodi samokritična i uvijek vjerujem da nije dovoljno dobro sve što uradim i da uvijek može bolje tako da su i moji skandali samo moja otvorenost i iskrenost. Današnja štampa se prodaje na osnovu skandala te su razne moje izjave učinili skandaloznim, a da to tako u stvarnosti nije tako izrečeno i nikada mi nije bio cilj graditi karijeru na takav način niti bilo kome učiniti neko zlo.

Gdje su Vaši sledeći nastupi ovih mjeseci?

Moji sledeći nastupi su u Tuzli, Zenici, Brčkom, Lukavcu pa sve do Švicarske u decembru, zadnjih godina nastupi su se sve više orjentireli prema inostranstvu i privatnim zabavama, svadbama u tome sam se pronasla i to me raduje.

Šta savjetuješ djevojkama koje se žele baviti ovim poslom ?

Najvažniji savjet je da na putu prema traženju svoje sretne zvijezde ne izgube sebe. Da pod pritiskom i željom za uspjehom ne izgube dio svoje duše i osobnosti, kako im kasnije ne bi bilo žao i teško što imaju svu tu slavu i novac a nemaju duševni mir i zadovoljstvo te ne prepoznaju osobu koju vide u ogledalu.

Razgovarala: Mirela Sarajlić

 

 

Komentari