Mladi Kalesije počinju sa aktivnostima na projektu ‘’Za ljubav da, za nasilje ne’’

U periodu od 16. do 18.11.2018. u Tuzli je održana obuka za vršnjačke edukatore/ice na projektu „Za ljubav da, za nasilje ne“. Cilj ovog treninga je bila edukacija i usavršavanje vještina mladih koji će u narednom periodu sprovoditi različite aktivnosti na području Lukavca, Srebrenika, Kalesije, Tuzle i Živinica, a koje se tiču podrške mladima sa iskustvom vršnjačkog nasilja u mladalačkim vezama, prevencije nasilja u tim odnosima, te ukazivanja na postojanje ovog problema u široj društvenoj zajednici. Na obuci je učestvovalo 20  vršnjačkih edukatora/ica, među kojima su i mladi Kalesije.

Prve aktivnosti na projektu ‘’Za ljubav da, za nasilje ne’’ u  Kalesiji počinju 13.12.2018 od 12:00-14:00h u holu MSŠ KALESIJE. Edukatori iz Kalesije prikazat će vrste nasilja na jedan potpuno drugačiji način kako bi probudili svijest kod mladih o sprječavanju istog. Učesnicima će biti podijeljen promotivni materijal, a već istog dana moći će da se uz poruke podrške pridruže kampanji s ciljem smanjenja nasilja u mladalačkim vezama.

Za sve one koji još više žele da saznaju o samom projektu i načinu kako se uključiti, mogu doći u MSŠ Kalesija u četvrtak 06.12.2018 u 13h.

Projekat “Za ljubav da, za nasilje ne” pokrenut je od strane Fondacije tuzlanske zajednice i IN Fondacije, a za  cilj ima podizanje svijesti o nasilju kako kod mladih tako i kod starije populacije.

Komentari