Mufid Klinčević: Kalesija treba da ima ravnopravan status kao i ostale općine u TK

Novi ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u novoj kako je mnogi zovu “Kukinoj vladi” je kalesijac Mufid Klinčević.

Navodno, on je za ministra došao na prijedlog dvojice poslanika u Skupštini TK koji su iz Stranke demokratske akcije prešli u Pokret demokratske akcije, a riječ je o Fetahu Hujduru i Zijadu Suljkanoviću.

Iako je “škrt” na riječima novog ministra smo pitali da li će pomoći općini koja je poljoprivredni kraj i koja je prethodnih godina bila u drugom planu kada su u pitanju ulaganja Vlade TK i Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u ovaj kraj.

“Kalesija ne treba d aima povlašten status, zato što je ministar iz Kalesije, ali mopra biti ravnopravno tretirana kao i ostale općine u našem kantonu i ja ću sve učiniti da tako i bude”, kazao nam je Klinčević koji je inače po struci diplomirani agronom te je ovo ministarstvo upravo njegov resor.

On ističe da će prioritet u njegovom radu biti podrška razvoju primarne poljoprivredne proizvodnje i jačanje konkurentnosti poljoprivrednih proizvođača.

O politici nije želio razgovarati kao ni o isključenju iz Stranke demokratske akcije u Kalesiji.

 

 

Komentari