Mujanović: Pokrenuli smo akciju za kupovinu novog nastavnog sredstva u MSŠ “Kalesija”

Ovih dana u Mješovitoj Srednjoj školi “Kalesija” pokrenuta je još jedna akcija koja će olakšati nastavnicima i učenicima pomenute škole smjera medicinski tehničar. .

Naime, pokretač svih aktivnosti je Vijeće roditelja ove škole, na čelu sa predsjednikom Fejzulahom Mujanovićem koji je inicijator ove priče.

U razgovoru sa nastavnim osobljem koje im predaje stručne predmete za izuzetno kvalitetnu edukaciju učenicima je neophodna anatomska ruka za praktično izvođenje nastave – rekao nam je predsjednik Vijeća roditelja Fejzulah Mujanović.

Nije potrebno objašnjavati koja je uloga i značaj kvalitetne nastave pomenutom smjeru. Ne trebam govoriti koliko je bitno kad jedna osposobljena generacija mladih svoje stečeno znanje usmjeri na spašavanje najdragocjenijeg za sve nas „Života“.

Zamolio bih sve koji su u mogućnosti da ovim učenicima izađemo u susret i pomognemo da se nabavi za sve njih u ovom momentu još jedno bitno nastavno sredstvo za kvalitetan praktičan rad, a to je anatomska ruka čija je cijena 1500 KM .

Uplate možete izvršiti na broj računa: 3386502156415089 otvoren kod UniCredit banke.

(TKportal.ba)

Komentari