Nedžad Ramić zahvaljujući ODB-u “23.maj” Kalesija dobio na poklon frezu

Nedžad Ramić demobilisani borac Armije Republike Bosne i Hercegovine iz Kalesije Gornje danas je od Udruženja demobiliSaveza udruženja demobilisanih boraca TK na poklon dobio frezu.

Nedžad je kao maloljetan pristupio odbrani naše domovine. Živi sa suprugom i troje djece i niko nije zaposlen te se bave poljoprivredom. Mi smo preko ODB-a “23.maj” poznavajući stanje u ovoj porodici uputili zahtjev prema Savezu čiji smo članovi i danas imamo sreću na licu ovog borca jer će mu freza pomoći u bavljenju poljoprivredom, govori za Infoplus Mirzet Alić predsjednik ODB-a “23.maj” Kalesija.

Muzijet Kahrimanović predsjednik Saveza demobilisanih boraca TK ističe da jeovo deveta donacija koju oni uručuju, a do sada su pomogli borce kako iz TK tako i one iz Podrinja.

Ovo što mi radimo sve se odvija u sklopu projekta pomoći socijalno ugroženim borcima, a frezu smo obezbjedili zahvaljujući Budžetu TK. Iz Kalesije su nam poslali socijalnu kartu ovog borca i mi smo brzo djelovali i evo danas dodjeljujemo frezu ovom borcu. On ima malinjak i mislim da će ovo mu uveliko pomoći da to obrađuje i svoj proizvod plasira, ističe Kahrimanović.

Zahvalnost za donaciju iskazao je i Nedžad Ramić govorivši da će mu ova freza pomoći te da će sigurno mu osigurati i neka primanja jer će moći sa njom da zaradi i nešto novca.

Hvala svim ljudima koji su mi pomogli da ovo dobijem. Hvala Mirzetu Aliću iz Udruženja koji je baš mene predložio i nadam se da će ovakve pomoći dobiti i moji saborci koji također žive u stanju socijalne potrebe.

 

Komentari