Nikolina Dobretić djevojka koja ostavlja momke iza sebe

Proteklog vikenda u Ciljugama na području općine Živinice održan je Sreet race show na kojem je učešće uzelo veliki broj vozača kako iz naše, tako i susjednih država.

Među mnoštvom momaka koji su plijenili pažnju svojom vožnjom našla se i dvadesetosmogodišnja Nikolina Dobretić iz Hrvatske koja se sa svojim “Audijem” plijenila pažnju muškog dijela publike.

“Osjećaj je neopisiv, adrenalin radi. Ovo je prvi put da sam na stazi i sigurna sam da neću više propuštati ovakve događaje”, priča nam Nikolina nakon što je probala stazu u Živinicama.

Ona nam je kazala da je zavolila ovaj sport zbog supruga Damijana koji vozi “klasu 13” i koji postiže zapažene rezultate.

Iako u narodu postoji izreka da su žene slabiji vozači od muškaraca, Nikolika to demantuje tvrdeći da su žene i bolji i sigurniji vozači i da sve one momke koji misle da bolje voze poziva na stazu da to i dokažu.

“Ja uživam u brzoj vožnji, ali da se zna ne ugrožavam promet nigdje. Ono što znam pokažem na stazi kada vozim, jednostavno uživam u nadmetanju kada je u pitanju vožnja”, govori nam Nikolina.

Za sami kraj nam je kazala da je i naredne godine u Živinicama te se nada da će još žena biti za volanom.

 

Komentari