Obavijest za Jajićane, sakupite novac inače nema zimskog održavanja puteva

JaMZ Jajići je i ove godine kao i svake prethodne pokrenula akciju za redovno održavanje puteva u zimskom periodu. Za održavanje puteva ponudili su se Ferid (Juso) Hamzić i Ekrem (Ismet) Selmanović. Na vijeću MZ Jajići oni su dali svoje ponude a to su: Ferid Hamzić 3.000,00 KM i Ekrem Selmanović 2.900,00 KM. Pa tako je za održavanje puteva izabran Ekrem Selmanović zbog jeftinije cijene koju je ponudio.

Ponuda koja je data obuhvata čisćenje snijega glavne ulice i ostalih sporednih ulica, kao i dva autobuska stajališta. Da bi vršili zimsko održavanje puteva potrebno je iskupiti sredstva za datu ponudu. Na zboru građana je odlučeno da svako domaćinstvo za ovu potrebu izdvoji novčana sredstva u iznosu 30,00 KM. Prema popisu koji je obavljen imamo oko 93 domaćinstva sa stalnim boravkom.

Naplata je vršena od 15.11.2017. god. i pokazala je veliku nezainteresovanost građana za čišćenje snijega. Ovo pokazuje koliko stvarno brinemo o svojoj djeci koja idu svaki dan u školu, kao i starijim osobama koje zbog svojih zdravstvenih problema moraju ići kod ljekara. Ovakvim postupcima dokazujemo da im nije pružena prevelika pažnja. Do 25.11.2017. god. uplatu je izvršilo svega 45 domaćinstava što je tek 1.350,00 KM.

Mole se svi mještani da izvrše uplatu za čišćenje najdalje do 15. Decembra 2017. godine. Svi koji to žele uraditi osobe kojima se mogu obratiti su: Asmir Bećirbašić 062 130 657 i Izudin Hamzić 060 34 64 100.

U slučaju da se potrebna sredstva ne obezbjede do naznačenog datuma nećemo imati zimsko održavanje puteva za ovu godinu. Tako će svim mještanima koji su izvršili uplatu novac biti vraćen piše portal Jajići.ba

Komentari