Odigrano finale nogometnog kupa BiH za područje Općine Kalesija

Jučer je na terenu igrališta ”Peda Gaj” u Raincima Donjim, odigrana finalna utakmica kup takmičenja Bosne i Hercegovine za područje Općiine Kalesija.

Sastali su se FK Krušik (Vukovije Gornje) i FK Mladost (Kikači).

Pobijedila je ekipa Mladosti rezultatom 3:0 (1:0) i tako treći put uzastopno postala pobjednik ovog nogometnog takmičenja na području Općine Kalesija. Ovom pobjedom Mladost je obezbijedila sebi nastavak takmičenju na kantonalnom nivou kao i finale memorhjalnog Šehidskog kup takmičenja Općine Kalesija koji čini sastavni dio redovnog kup takmičenja kroz istovjetnu njegovu realizaciju.

Finalna utakmica je bila na dobrom nivo sa dosta interesantnim peridima igre pa je tako ekipa Krušika bila bolja u početnom periodu igre kada nisu uspjeli nekoliko šansi i polušansi pretvoriti u gol. Igru sredinom prvog poluvremena Mladost stavlja pod svoju kontrolu da bi u 21. minutu preko Mujkanović Semira došli u vodstvo 1:0. U nastavku se pokazalo da je ipak ekipa Mladosti spremnija i golovima Sakić Bakira obezbijedila ubjedljivu pobjedu 3:0 čime su zasluženo došli do pobjedničkog pehara koji im je uručio Jusuf Poljaković potpredsjednik NS Općine Kalesija.

Inače finale je proteklo u organizaciji NS Općine Kalesija podržano gostoljubivim domaćinima, Upravom FK Sreča Rainci Donji.

(Nogometni savez Općine Kalesija)

Komentari