Ove sedmice neznatno toplije i kišovito vrijeme

U BiH će do kraja sedmice preovladavati pretežno oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom, dok će po kotlinama i uz riječne tokove biti magle ili niskih oblaka.

Sutra ujutro se i prije podne očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili rosuljom u zapadnim i jugozapadnim područjima. Tokom dana kiša se očekuje i u ostalim djelovima. U večernjim satima postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 2 do 8, na jugu od 7 do 11, a najviša dnevna od 7 do 13, na jugu od 12 do 15 stepeni.

U srijedu se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima ponegdje na zapadu uz nešto više oblaka može pasti i malo kiše. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove s maglom ili niskom naoblakom. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 1 do 6, na jugu od 5 do 10, a najviša dnevna od 8 do 14, na jugu od 12 do 16 stepeni.

U četvrtak će postupno naoblačenje sa zapada uvjetovati kišu, a u višim planinskim područjima očekuje se i snijeg. Jutarnje temperature zraka bit će od 0 do 6, na jugu od 5 do 9, a najviša dnevna od 5 do 10, na jugu od 10 do 13 stepeni.

Komentari