Pojačan intenzitet saobraćaja očekuje se tokom dana

Jutros se na putevima u BiH saobraća po mjestimično mokrom kolovozu uz slabiju frekvenciju vozila. Pojačan intenzitet saobraćaja tokom dana očekuje se na putevima ka lokalnim izletištima, kao i na graničnim prelazima.

Vozače upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja, posebno na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Zbog održavanja ICF Svjetskog kupa u kajaku i kanuu na divljim vodama “Banja Luka-Vrbas 2018”, na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka(lokalitet kanjona “Tijesno”),danas u vremenu od 08 do 19:30 sati saobraćat će se jednom trakom-naizmjenično.

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 na pasareli petlje Podlugovi,gdje se saobraća jednom trakom-naizmjenično.

Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistranog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Komentari