Pojačan promet vozila prema izletištima

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Pojačana frekvencija vozila tokom dana moguća je na putevima ka lokalnim izletištima, kao i na graničnim prelazima.

Danas je manifestacija „Trka mira 2018“ aktuelna na relaciji Bugojno-Novi Travnik-Vitez-Kiseljak-Mostarsko raskršće (gdje je dolazak planiran oko 17:30 sati). Vozače na ovoj dionici molimo da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenicazbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Jednom trakom saobraća se na putnom pravcu Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, kao i na putnim pravcima Banja Luka-Crna Rijeka, Banja Luka-Turbe i Lopare-Čelić,zbog aktivnih klizišta.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog održavanja brdske Auto-trke Podi- Herceg Novi 2018, danas od 09 do 16 sati obustavlja se saobraćaj na graničnom prelazu Zupci.

Komentari