Pored Slatkog, Kalesija dobila “Naše ćoše”

Još davne 1973.godine iz Makedonije u potrazi za boljim životom u Kalesiju je došao Ebibi Vebi. Iste godine otvorio je slastičarnu pod nazivom “Slatko ćoše”, koja je bila okupljalište mnogih Kalesijaca i drugih putnika koji su prolazili ovim gradom.

Svojim poštenjem bio je izuzetno popularan u Kalesiji, a nakon njega “Slatko ćoše” preuzimaju Džemo i Nebi Bajrami. I danas 45 godina poslije objekat “Slatko ćoše” nalazi se na istoj lokaciji. Kolači po kojima je ovaj objekat prepoznatljiv i van granica Kalesije, ali i druga jela dokaz su da se poštenim i predanim radom u ovoj branši može dugo ostati.

No, krajem 2017.godineu neposrednoj blizini ove slastičarne, Džemo Bajrami otvorio je novi objekat pod imenom “Naše ćoše”.

“S obzirom da imamo skučen prostor u objektu “Slatko ćoše” odlučili smo da se proširimo i da našim sugrađanima ponudimo dobru kuhanu hranu, što bi se reklo nešto da pojednu “na kašiku”, tako je nastalo “Naše ćoše” koje pored kuhanih jela ima i jela sa roštilja a tu su i kvalitetni doneri”, priča nam Džemo Bajrami.

On ističe da je zadovooljan odazivom Kalesijaca koji svakodnevno dolaze i ono što raduje svakako je to da se vraćaju, što znači da im se hrana dopada.

Kada je u pitanju naziv za objekat Džemo nam kroz osmijeh kaže da se danima pitao kako da nazove novi restoran, odnosno aščinicu, a onda je čuo na ulici dvije osobe kako govore da idu u naše ćoše da pojedu po kolač, tako daje ime samo došlo jer je “Naše ćoše” ustvari mjesto gdje će se okupljati i mladi i stari .

“Mnoge generacije su prošle kroz “Slatko ćoše”, sjećam se momaka i djevojaka koji su kao školarci tu dolazili, a sada dolaze sa svojom djecom i sigurno će njihova djeca dolaziti tu i njihove porodice, a mi ćemo ih sa osmijehom dočekivati i uslužiti kao i ponuditi najbolju hranu, tople napitke i sokove, a u ljetnim danima sladoled i druga osvježenja”, priča nam Džemo.

Džemo se na kraju razgovora zahvalio i svim Kalesijcima koji dolaze svakodnevno u “Slatko i Naše ćoše”, kao i radnicima mnogih kalesijskih formi koji svakodnevno naručuju hranu koju dostavljaju do njihovih radnih mjesta.

Ukoliko želite da probate neko od jela iz aščinice “Naše ćoše” dovoljno je da pozovote broj 062 597 008.

 

 

 

 

 

 

 

Komentari