Poznati pjevač ispitan u policiji: Halid Muslimović pretukao ženu

Poznati pjevač Halid Muslimović našao se pod istragom policije zbog sumnje da je pretukao 45-godišnju ženu, kojoj je nakon toga prijetio i rekao da će je pojesti mrak.

Istraga je pokrenuta nakon što je S. B. (45) prijavila Policijskoj upravi Banja Luka da ju je Muslimović napao u Kozarcu dok su se automobilom vozili za Banju Luku, gdje ona stanuje.

Žena je prijavila da su se Muslimović i ona posvađali 27. jula između dva i tri ujutro, nakon čega joj je on zadao više udaraca po licu i tijelu. U prijavi je navela da ju je, po dolasku, u Banju Luku izbacio iz automobila.

Kada mu je rekla da će ga prijaviti policiji, on se razbjesnio i počeo da joj prijeti i govori da će je vozati u gepeku i da će je progutati mrak, rekao je izvor blizak istrazi.

Portparol PU Banja Luka Marija Markanović potvrdila je da je prijava zaprimljena.

– Policajci su postupili prema prijavi i ispitali Muslimovića. Nakon kompletiranja predmeta protiv njega će biti dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci – rekla je Markanović.

Kako saznajemo, Muslimoviću se na teret stavlja da je počinio krivična djela nanošenje tjelesnih povreda te ugrožavanje sigurnosti.

(Dnevni Avaz)

Komentari