Pretresi u Banovićima, Živinicama i Tuzli: Oduzeto oružje i mašine

Službenici Uprave policije MUP-a TK izvršili su pretrese na tri lokacije u Banovićima, Živinicama i Tuzli. Tokom pretresa pronađene su mašine i oružje, te drobilica koja se koristi za opojnu drogu.

Kako je saopćeno iz MUP-a TK, prilikom pretresa pronađena je i oduzeta određena količina ručnih električnih mašina za obradu drveta za koje postoje indicije da potiču iz krivičnog djela Teška krađa, jedna tromblonska mina, dvije patrone za lovačku pušku, tri komada municije i jedna drobilaca za zeljastu materiju za koju se pretpostavlja da u sebi sadrži tragove koji bi se mogli dovesti u vezu sa opojnom drogom.

Pretresi su izvršeni u okviru borbe protiv krivičnih djela imovinskih delikata, zloupotreba narkotičkih sredstava i nedozvoljenog držanja oružja u periodu od 19.- do 22. februara ove godine.

O svemu je upoznat kantonalni tužilac, a nadležnom tužilaštvu biće dostavljen izvještaj za počinjena krivična djela teška krađa, posjedovanje i uživanje opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Komentari