Prosinečki otkrio tim za meč protiv Senegala

U okviru prijateljskih susreta koje u ovom mjesecu igra selekcija BiH sutra je na rasporedu drugi meč, i to protiv reprezentacije Senegala, saopćeno je iz Nogometnog saveza naše zemlje.

Selektor Robert Prosinečki večeras će održati službeni trening.

– Bit će nekoliko promjena u ekipi u odnosu na meč s Bugarskom, jer smo i najavili da će svi dobiti minutažu u ove dvije utakmice. Senegal je, prema mom mišljenju, bolja reprezentacija od Bugarske i vjerujem da će to biti prava utakmica i pravi test za nas. Oni su učesnici Svjetskog prvenstva i imaju igrače koji igraju širom Evrope, u Engleskoj, Italiji i veoma su kvalitetni. Bit ćemo bolji nego u prošloj utakmici jer smo duže zajedno i neke stvari smo „pohvatali“ – rekao je Prosinečki.

On je istaknuo da je zadovoljan susretom s Bugarskom jer su kratko vrijeme proveli skupa, svega dva dana.

– Zalaganje je bilo na nivou. Bilo je tu i grešaka i to ćemo ispravljati, ali momci su dali sve od sebe. Dobro je što smo pobijedili radi atmosfere i samopouzdanja. Sada očekujemo još jednu pravu utakmicu u kojoj ćemo biti još bolji. Ovdje imamo bolje uvjete, u Razgradu smo imali problema sa snijegom i bilo je upitno hoćemo li trenirati.Očekujem, naravno, da se svi maksimalno zalažu, a mislim početi s ovom postavom: Šehić, Vranješ, Bičakčić, Šunjić, Kolašinac, Cimirot, Sarić, Pjanić, Višća, Džeko i Kodro – rekao je Prosinečki.

Utakmica Senegal – BiH na programu je sutra u 20 sati.

Komentari