Ramić: S SNSD-om ćemo praviti vlast kad se nauče poštovanju, a nama se nigdje ne žuri, mi smo u vlasti

Poslanik SDA u Narodnoj skupštini Republike Srpske Edin Ramić imao je zanimljivo i zapaženo izlaganje odgovarajući vladajućima u Republici Srpskoj na smjenu Senada Bratića zbog deklaracije SDA.

On je pokušao iznijeti argumente o besmislenosti poteza SNSD-a i NSRS-a općenito, tvrdeći da je na “spornom” kongresu SDA, između ostalih bio prisutan i ambasador Rusije, ali se nije usprotivio, niti iz protesta zbog deklaracije napustio kongres.

Ramić je kazao da su stavovi SDA o težnji za ustavnim reformama i Republici BiH poznati i takvi od osnivanja stranke. Naglasio je također da je BiH međunarodno priznata kao Republika BiH nakon proglašenja nezavisnosti.

Na kraju se osvrnuo na proces formiranja vlasti. Kazao je da je SDA svakako u vlasti na državnom nivou te da se njima ne žuri nigdje. A poručio je da će eventualno sa SNSD-om praviti novu vlast na državnom nivOu kada se ta čelnici te stranke nauče poštovanju.

Podsjetimo, pored državne nikad nije formirana nova vlast ni na nivou FBiH, a nakon posljednjih političkih previranja, nije izgledno da će se nešto promijeniti ni u narednom periodu.

Komentari