Saobraća se nesmetano na putevima u BiH

Na putevima u BiH jutros se saobraća nesmetano. Kolovoz je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta. Izuzetak su dionice u gradskim centrima, gdje u jutarnjim satima dolazi do pojačanog intenziteta saobraćaja. Povoljne vremenske prilike doprinose uvećanom broju biciklista i motociklista na putevima, pa vozače pozivamo na oprezniju vožnju. Na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na autoputu A-1 saobraća se bez zastoja, uz ograničenje brzine iz pravca Kaknja prema Zenici, zbog radova na sanaciji klizišta na regionalnoj cesti R-445.

Zbog radova, sporije se saobraća na dionicama magistralnih puteva: M-17 Bradina-Konjic, M-4 Tuzla-Kalesija, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-16 Bugojno-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i na magistralnim putevima na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

Pojačana je frekvencija vozila na ulazu u BIH na GP Bosanski Brod, a zadržavanja su oko 30 minuta. Na ostalim graničnim prelazima, zadržavanja su kraća.

Komentari