Saopćenje za javnost iz UG “Snaga nezavisne žene”: Osjećam moralnu obavezu da stanem u zaštitu nas kao grupe žena

Poštovani sugrađani!

S obzirom da je ovih dana  hajka na rad nas i našeg Udruženja, a s tim i na sve članice koje se osjećaju kao dio ovog udruženja, kao predsjednica sam dužna da obavijestim javnost o ovome sramnom činu, koje Udruženje nije zaslužilo, bez obzira što pojedine osobe imaju interni konflikt sa samim sobom pa ga preko mog imena prenose i na Udruženje.

Kao predsjednica Udruženja osjećam moralnu obavezu da stanem u zaštitu nas kao grupe žena  koje smo formirane isključivo da budemo uz one koje je vlast prije našeg formiranja dovela u stanje socijalne potrebe.

Predstavnice Udruženja“ Snaga nezavisne žene“ Kalesija za dvije godine postojanja, otvorile su više vrata i pomogle više bolesnih stanovnika naše Općine od većine političara, koji se sjete običnog, malog čovjeka samo pred izbore.

U ime svih projekata (kojih je na desetine), a koji su donijeli dobro našoj lokalnoj zajednici, molimo sve one koji imaju problema sa sadašnjom vlašću, da ne usmjeravaju preko našeg Udruženja, jer mi smo nevladina organizacija koja je formirana da pomogne onima koje su svi zaboravili i od formiranja ima kontinuiran rad, mi nismo aktivne samo pred izbore.

Upravo zbog svetosti naše misije sve aktivnosti Udruženja su bile obustavljene, do završetka izbora, jer nismo željele Vas dragi sugrađani koristiti u te svrhe. Upravo zboog potrebe da sačuvamo dostojanstvo svakog stanovnika Kalesije, kada pomažemo, što diskretnije to radimo, jer ne želimo ni na koji način povrijediti moralnost i dignitet posjećene osobe.

Mi smo tu da Vam budemo vjetar u leđa, i da Vam pomognemo onoliko koliko je Udruženje u mogućnosti.

Istina, često navodimo načelnika općine Kalesije kao sponzora naših projekata. Također, istina je i da nismo mi jedina organizacija i udruženje kojoj uvaženi načelnik pomaže.

Načelnik općine Kalesija je poznati humanista naše Općine, s tim da je bio i proglašen najvećim vakifom na području Kalesije.

Istina je da načelnik jedini podržava rad našeg Udruženja, a mi cijenimo sve one koji su spremni da podrže naš rad.

Smatramo da smo dovoljno zrela lokalna zajednica da priznamo svakom njegove zasluge, te da se ujedinimo u činjenju dobra, a ne da spletkarimo spletke jedni prema drugima, jer od tih jadnih spletki stanovnici kojima je potrebna naša pomoć nemaju od toga koristi!

S poštovanjem, primite od nas srdačne selame!

Predsjednica- SNŽ
Hasmira Malić

 

Komentari