Sjajni rezultati kalesijskog kik boksera Huse Turića: Želim biti još bolji i nepobjediv

Iako ima samo 18 godina mladi Huso Turić, kik bokser iz Kalesije, član kluba KBS „Golden Team“ svojim dosadašnjim rezultatima oduševio je sve ljubitelje borilačkih sportova u našoj zemlji, ali i regionu.

Pod vodstvom svog izvanrednog trenera Senada Osmanovića izuzetni borac Turić na svim nastupima u našoj zemlji i inozemstvu ostvario je rezultate za divljenje,ponos,pamčenje.

Gdje god se pojavi, na prvenstvima i turnirima, mladi borac ima samo jedan cilj, biti bolji od svojih protivnika. U svim borbama svojom neustrašivošću, tehnikom, borbenošću,posebnim stilom borbe oduševljava sve ljubitelje borilačkih sportova, a protivnike dovodi do očaja. Iza njega je ogroman broj osvojenih medalja,diploma,priznanja,pehara…a o svemu tome nam je rekao sljedeće:

”Vrlo mlad počeo sam da „upijam“ sve tajne kick boxa i uz pomoć svog trenera Senada Osmanovića i uz ogromnu podršku mojih roditelja, ostvario sam zavidne rezultate. No, ja ne želim na tome stati, svaki dan treniram sve više, žešče, jače i želja mi je da budem još bolji, učinkovitiji, nepobjediv…Znam da tih ciljeva moram proliti još stotine litara znoja, krvi na treninzima i mečevima, ali vjerujem u sebe i svog trenera.Ne znam šta će mi sve život donijeti, ali kad završim školu možda odem vani, okušam se u profi kick-boxu i tu napravim velike rezultate. No, tu je moj trener u koga imam veliko povjerenje, on će znati procijeniti šta je najbolje za mene, pa vidjećemo kako će to sve biti u budućnosti. No,ja sam siguran u sebe, svoj talenat, znanje…i moje je da samo nastavim sa još većim radom, zalaganjem”, istakao je Huso Turić.

Teško je i pobrojati šta je sve do sada, sa samo 18 godina, osvojio izvanredni Huso Turić , ali spomenućemo ona najvažnija, a sve ih je ostvario svojim rezultatima u 2018 godini: najbolji sportista Kalesije za 2018 godinu, najbolji junior u Tuzlanskom kantonu po izboru Sportskog saveza TZ kantona, najbolji sportista u svim disciplinama u TZ kantonu po izboru BH Tempo 09, drugi na Svjetskoj rang listi najboljih boraca Svijeta u juniorskoj konkurenciji, treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Italiji, drugo mjesto na Balkanskom prvenstvu sa reprezentacijom BiH u Sarajevu, nagrađen ZLATNIM grbom općine Kalesija, prvo mjesto na „WAKO GRAND PRIX“ Sarajevo, prvo mjeso BALKAN OPEN u Tešnju, prvo mjesto na državnom prvenstvu Pale.

(Tekma.ba/Rešad Mamela)

Komentari