Skupština imenovala nove članove uprave FK Bosna Kalesija

Članovi Skupštine dali su „zeleno svjetlo“ za imenovanje novih članova upravnog odbora FK „Bosna“ Kalesija. U upravu kalesijskog drugoligaša ušli su: Hasan Ramić, Sabahudin Pezić, Muadis Alić, Sadik Osmanović, Edin Lokmić i Meris Hasanović. Pored proširenja uprave, na sjednici Skupštine FK Bosna Kalesija usvojeni su svi predloženi akti: Izvještaj o radu i finansijski izvještaj za 2018.godinu, Program rada i finansijski plan za 2019.godinu.

Zuhdija Karić, predsjednik FK Bosna Kalesija, je obraćajući se pristunim članovima kazao da je, prvi put nakon mnogo godina,  klub prošlu godinu završio bez finansijskih dugovanja.  Za rad, organizaciju, takmičenje i trenažni proces FK Bosna Kalesija u 2018.godini utrošeno 70.838 KM, a  najviše novca su donirali: općina Kalesija, Sportski savez, MZ Kalesija Centar i predsjednik kluba Zuhdija Karić. Navedeno je da je u prošloj godini izostala značajnija podrška kalesijskih privrednika i da je neophodno ove godine učiniti dodatne napore da se ovaj segment popravi.

Razmatrajući rezultat kluba u jesenjem dijelu sezone zaključeno je da ostvaren očekivani rezultat, s obzirom na objektivne okolnosti i nedostatak kvalitetnog igračkog kadra.

Ibro Mahmutović, šef stručnog štaba FK Bosna Kalesije, je članove Skupštine upoznao sa planom zimskim priprema i istakao da je zadovoljan dosadašnjim odzivom i angažmanom igrača. Mahmutović  je dodao da na raspolaganju ima 22 igrača i da će, sudeći po posjećenosti treninga, ekipa biti spremna za nastavak sezone.

Pored većine igrača koji su tokom jesenjeg dijela sezone nosili dres kalesijskog drugoligaša, tokom zimske pauze u klub se vratilo nekoliko nekadašnjih igrača: golman Enver Smajlović, Edvin Suljić, Muhamed Barčić, Mehdin Šljivić, Rusmir Lolić, Armin Atlagić, Eldar Mešić, kao i igrači koji su stigli iz drugih klubova: Emir Zulić, Muamer Barčić, Amir Parislamović i Adnan Imširović.

Mahmutović je mišljenja da će Bosna u proljetnom dijelu sezone imati solidnu ekipu koja će moći odgovoriti postavljenim ciljevima i zauzeti jednu od pozicija u sredini tabele.

(Radio FERAL)

Komentari