Naslovnica Sport Finale Lige šampiona 15 avgusta?

Finale Lige šampiona 15 avgusta?

Finalni meč Lige šampiona najvjerovatnije biće odigran 15 avgusta, dok bi nova sezona u ligama širom Starog kontinenta trebalo da počne u oktobru.

Prema pisanjima “Gazeta delo sporta” ovo su jedni od zaključaka sa posljednje sjednice UEFA-e i 55 nacionalnih saveza. Italijanski list navodi da je krovna kuća evropskog fudbala uzela 3. avgust kao rok za završetak ovosezonskih šampionata.

Prvobitni plan bio je da finale Lige Evrope bude na programu 24. juna, a Lige šampiona tri dana kasnije. Međutim, zbog širenja virusa korona sve je palo u vodu pa su Aleksandar Čeferin i njegovi saradnici morali da pronalaze nova rješenja.

Može samo da se pretpostavlja da bi i kvalifikacije za evrokupove išle po ubrzanom tempu u drugoj polovini avgusta i u septembru, dok bi u oktobru mogla da krene Liga šampiona.

Morate pročitati

U Kalesiji počela raditi Agencija za brigu o starijim osobama

Kalesija je dobila Agenciju za brigu o starijim osobama "Iskra". Obilazak i briga o licima u trećoj životnoj dobi...

Najavljena saradnja kalesijske biblioteke sa bibliotekom “Behram-beg” i školskom bibliotekom Behram-begove medrese

Fahrudin Sinanović, dirketor JU BKC „Alija Izetbegović“, u sklopu koje djeluje i gradska biblioteka, zajedno sa Fatimom Jahić i Advijom Hodžić, uposlenicama...

Načelnik Sead Džafić na obilježavanju godišnjice zločina nad Bošnjacima Zvornika

Općinski načelnik Sead Džafić danas je u Memorijalnom centru Kalesija Gornja prisustvovao obilježavanju 28.godišnjice zločina nad Bošnjacima Zvornika.

Općinski načelnik potpisao Sporazum o realizaciji poticaja za poljoprivredu u vrijednosti 200.000 KM

Općinski načelnik Sead Džafić potpisao je Sporazum o realizaciji programa poticaja proljetne sjetve sa ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Šemsudinom Dedićem i ministrom poljoprivrede,...

Foto kritika: Slomljena rasvjeta i velike količine smeća u Ulici žrtava genocida u Srebrenici

Mnoge sijalice i stakla na uličnoj rasvjeti u Ulici žrtava genocida u Srebrenici polomljeni su a smeće je vidljivo na obje strane...