Klubovi Premijer lige BiH i Nogometni savez napravili plan: Nastavak sezone 7. juna

Premijer liga Bosne i Hercegovine trebala bi se nastaviti 7. juna, zaključak je koji je potvrđen za portal Klix.ba nakon današnje videokonferencije predstavnika Nogometnog saveza BiH i klubova elitnog ranga bh. nogometa.

Naime, plan Saveza je da klubovi počnu trenirati oko 9. maja, a trenažni proces bio bi podijeljen u tri faze.

Prvo bi se treniralo individualno, potom u grupama od pet nogometaša, a klubovi bi 25. maja mogli početi kolektivne treninge koji bi trajali dvije sedmice.

Nastavak prvenstva bi tako bio 7. juna i kompletno prvenstvo (11 ligaških kola i završnica Kupa BiH) bilo bi odigrano do kraja jula.

Već ranije je poznato da bi se utakmice igrale bez prisustva publike, a plan direktno zavisi od saglasnosti entitetskih ministarstava zdravstva i kriznih štabova.

Podsjetimo, krovna kuća bh. nogometa dužna je do 25. maja dostaviti plan UEFA-i o nastavku takmičenja, odnosno tačan datum nastavka sezone i format u kojem će se igrati.

Najnovije

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona posjetila Kalesiju

Delagacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Kadrijom Hodžićem danas je boravila u Kalesiji gdje su se sastali sa načelnikom općine Seadom Džafićem.

Centralna izborna komisija predlaže mogućnost prijevremenih izbora u BiH

Centralna izborna komisija (CIK) BiH predstavila je svoje prijedloge za izmjenu Izbornog zakona BiH, između ostalog, uvođenje novih tehnologija u izborni proces,...

Jelena Trivić: Generale hvala, imamo Republiku Srpsku

Poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Jelena Trivić članica PDP-a, nakon izricanja konačne presude zločincu Ratku Mladiću oglasila se na svom facebook...

Zločincu Ratku Mladiću potvrđena doživotna kazna zatvora!

Sud u Hagu, odnosno Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove, danas je izrekao konačnu, pravosnažnu presudu balkanskom krvniku Ratku Mladiću. Osuđen je...

Pročitajte zaključke probosanskih stranaka o zajedničkom izbornom nastupu u RS-u

Političke stranke sa sjedištem u Sarajevu su donijele nekoliko zaključaka nakon današnjeg sastanka u Banjoj Luci. Ovo je drugi sastanak u cilju...