Naslovnica Sport Nema nastavka Premijer lige BiH?

Nema nastavka Premijer lige BiH?

Kako stvari stoje Premijer liga se neće nastaviti-, saznaje portal Sportske.ba. Naš izvor iz “krovnog” Saveza uvjeren je kako zbog situacije s epidemijom u RS, nema uslova da se utakmice igraju u terminima koje je NSBiH predvidio.

Fudbalski savez RS obavijestio je “krovni” saveza s preporukama nadležnih RS, kako ne postoje uslovi za igranje utakmica prije 1.jula. Po svemu sudeći NSBiH će tokom maja donijeti konačnu odluku za Premijer ligu. Prva je opcija da NSBiH za evropska takmičenja prijavi Sarajevo, Željezničar, Borac i Zrinjski.

Druga je opcija da Savez prijavi pomenute klubove za Evropu, a da iz lige ispadnu dva posljednja premijerligaška kluba, a to su prema tabeli Zvijezda i Čelik.

Razmišlja se o opciji da niko ne ispada iz Premijer lige, ali da iduće sezone četiri kluba ispadnu iz elitnog razreda. Za takvu odluku Savez treba dobiti podršku Skupštine.

Treninzi po grupama, pripreme bez prijateljskih utakmica, Premijer liga bez gledalaca, nema nikakva smisla, pa je sasvim izvjesno da će Savez uskoro donijeti konačnu odluku, a klubovima naložiti da se pripremaju za iduću sezonu.

Morate pročitati

U Kalesiji počela raditi Agencija za brigu o starijim osobama

Kalesija je dobila Agenciju za brigu o starijim osobama "Iskra". Obilazak i briga o licima u trećoj životnoj dobi...

Najavljena saradnja kalesijske biblioteke sa bibliotekom “Behram-beg” i školskom bibliotekom Behram-begove medrese

Fahrudin Sinanović, dirketor JU BKC „Alija Izetbegović“, u sklopu koje djeluje i gradska biblioteka, zajedno sa Fatimom Jahić i Advijom Hodžić, uposlenicama...

Načelnik Sead Džafić na obilježavanju godišnjice zločina nad Bošnjacima Zvornika

Općinski načelnik Sead Džafić danas je u Memorijalnom centru Kalesija Gornja prisustvovao obilježavanju 28.godišnjice zločina nad Bošnjacima Zvornika.

Općinski načelnik potpisao Sporazum o realizaciji poticaja za poljoprivredu u vrijednosti 200.000 KM

Općinski načelnik Sead Džafić potpisao je Sporazum o realizaciji programa poticaja proljetne sjetve sa ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Šemsudinom Dedićem i ministrom poljoprivrede,...

Foto kritika: Slomljena rasvjeta i velike količine smeća u Ulici žrtava genocida u Srebrenici

Mnoge sijalice i stakla na uličnoj rasvjeti u Ulici žrtava genocida u Srebrenici polomljeni su a smeće je vidljivo na obje strane...