Švicarac za Infoplus: Ja sam slobodan čovjek i ne skrivam se od Tužilaštva

U proteklih nekoliko dana mediji u Srbiji, ali i oni u Bosni i Hercegovini pisali su o potezu Merseda Hadžića zvanog Mirso Švicarac koji se stavio na raspolaganje da pomogne teško povrijeđenom pjevaču Darku Laziću te da plati njegovo liječenje u Švicarskoj.

Dnevni avaz je pisao i o tome kako pjevači besplatno nastupaju u diskotekama koje drži Mirso Švicarac, ali i o tome kako Tužilaštvo TK ne može istom da uruči poziv za saslušanje u svojstvu svjedoka za pucnjavu iz 2013.godine kada je ubijen Emir Džinić  njegov blizak prijatelj.

Podsjećanja radi osumnjičenik za ovo ubistvo Damir Mehić – Bibi nalazi se iz rešetaka i suđenje mu je počelo u tajnosti. On je od 2013. pa sve do ove godine bio u bjegstvu, a uhapšen je na Jahorini zajedno sa svojim pomagačima u skrivanju.

Ja se ne krijem, svjedok nisam nikada bio 

Povodom natpisa u novinama kontaktirali smo  i Merseda Hadžića zvanog Mirso Švicarac koji nam je kazao da je tačna informacija da se stavio na raspolaganje porodici Darka Lazića da plati njegovo liječenje u Švicarskoj, ali isto tako je demantovao navode medija u BiH da se skriva od organa gonjenja.

„Ja sam slobodan čovjek, radim, i koliko ja znam nema nijednog krivičnog djela u BiH gdje se protiv mene direktno vodi proces. Oslobođena sam svih optužbi i nije tačno da Tužilaštvo ne zna gdje da mi dostavi poziv za saslušanje u svojstvu svjedoka. Ja tu noć nisam bio blizu mjesta gdje se desila pucnjava i gdje mi je ubijen prijatelj a dvojica ranjena. Ja nikada u životu nisam bio svjedok, pa neću ni sada, govori Hadžić za naš portal.

Hadžić dalje nastavlja da je 2013.godine dao izjavu u kojoj je rekao da ništa nije vidio tu noć kada se desila pucnjava i ubistvo.

„Ja nisam kao Damir Mehić-Bibi koji je plakao pred kamerama i  glumio žrtvu kako bi mene ukaljao i prikazao kao nekoga ko je loš. Kažem ima Bog dragi on najbolje sve vidi i on će da mu sudi za sve ono što je na ovom svijetu uradio. Ja sam čista obraza“, kazuje Hadžić.

On dodaje i da je već pet godina van granica BiH i da se ne misli vraćati u domovinu.

Zašto za pucnjavu i ubistvo žele da osude mrtva čovjeka?

Prema informacijama do kojih je došao Infoplus, prije nekoliko dana u Tužilaštvu TK izjavu za ubistvo iz 2013.godine dao je Aladin Morankić koji je stao na stranu Damira Mehića-Bibija rekavši da on tu noć nije pucao, već Aladin Beširović zvani Bazan iz Živinica.

Podsjećanja radi, Beširović je ubijen 2014.godine, a dobro uvezane grupe unutar policije i Tužilaštva TK žele da on ipak mrtav bude kriv za ubistvo i ranjavanje dvije osobe, a u cijeli slučaj pokušali su “uvući” i njegovog oca kako bi tu priču potvrdio, odnosno da u izjavi navede da mu je sin to priznao. Na taj način krivice za ubistvo oslobodio bi se Damir Mehić-Bibi inače brat Amira Mehića vlasnika zaštitarske agencije “Flek” čiji uposlenici se terete za pucnjavu 2013.godine.

Pjevači zadovoljni saradnjom

Na naše pitanje da prokomentariše natpise da pojedini pjevači kod njega besplatno moraju da pjevaju, kroz osmijeh nam kaže da su to laži koje se plasiraju od medija koji žele da skrenu pažnju sa suđenja Damiru Mehiću-Bibiju koje traje u Tuzli.

Sa svim pjevačima iz BiH i iz Srbije imam dobru saradnju i oni se vraćaju da rade samnom što je dokaz da im je dobro, kazuje Mersed Hadžić poznatiji kao Švicarac.

Komentari