Naslovnica Tuzlanski Kanton Kroz tuzlanski aerodrom u prošloj godini prošlo oko 600 hiljada putnika

Kroz tuzlanski aerodrom u prošloj godini prošlo oko 600 hiljada putnika

Kroz Međunarodni aerodrom Tuzla tokom 2019. godine prošlo je 592.374 putnika, što je više za 7.764 putnika u odnosu na godinu ranije. Po tome se može zaključiti da je ispunjen plan Uprave tuzlanskog aerodroma koja je najavljivala i očekivala oko 600 hiljada putnika tokom prošle godine.

U decembru je kroz Međunarodni aerodrom Tuzla prošlo 40.918 putnika što je više za 1.447 putnika u odnosu na isti mjesec 2018. godine.

Podsjetit ćemo da je trenutno na snazi zimski red letenja i da nisu mogući letovi na dvije destinacije u Švedskoj i prema jednoj u Njemačkoj i Austriji.

”To je Štokholm i Vekšio u Švedskoj, potom Beč u Austriji i Baden Baden odnosno Karlsruhe u Njemačkoj”, podsjetio je Enver Jukanović, direktor za marketing i razvoj Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Letovi na ove destinacije će biti uspostavljeni na proljeće, odnosno stupanjem na snagu ljetnog reda.

(FENA)

Morate pročitati

Kalesijac Mersudin Ahmetović pogodio za pobjedu Sarajeva

Nogometaši Sarajeva pobijedili su na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u okviru trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Tuzla Cityja rezultatom...

Kandidat za načelnika Kalesije dr.Mirsad Selimović traži vanrednu sjednicu Općinskog vijeća

Poštovani građani općine Kalesija, vijećnici Općinskog vijeća Kalesija i Predsjednici općinskih organizacija političkih subjekata koji su registrovani u općini Kalesija.

Startala Druga liga Sjever: Bosna u prvom kolu poražena

U dane vikenda startalo je takmičenje u okviru Druge lige FBiH grupa Sjever u kojoj je od ove sezone samo klub iz...

U Kalesiji 51 osoba pozitivna na COVID-19, građani (ne)vjeruju u postojanje virusa

Na području naše općine trenutno je 51 osoba pozitivna na COVID-19, dok se 188 osoba oporavilo. Kada je u pitanju smrtnost od...

Muhamed Omerović: Platani u Memićima su pluća za budućnost

U organizaciji Ekološkog udruženja "Eko zeleni" Kalesija, danas je upriličena posjeta aleji platana u MZ Memići s ciljem njegovanja i očuvanja...