Naslovnica Tuzlanski Kanton MAT: Uvodi se nova linija Tuzla-Salzburg, aerodromi se otvaraju 2. juna

MAT: Uvodi se nova linija Tuzla-Salzburg, aerodromi se otvaraju 2. juna

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla danas je zvanično uspostavljena nova linija, a riječ je o letu Tuzla-Salzburg. Sada se sa tuzlanske zračne luke može letjeti na 16 destinacija. Nova linija bit će otvorena od 02. jula, a prodaja karata počinje već sutra.

“Dogovorili smo novu destinaciju radi se o Salzburgu, linija ide od drugog jula. Od sutra će biti prodaja karata. Ako ne bude nikakvih drugih vanrednih situacija, ponovo se vraćamo u saobraćaj. Ostaju one destinacije koje su i bile prije korone. Da li će odmah u startu biti sto posto sve biti angažovane, ne znamo ali tokom mjeseca će sigurno sve će biti ponovo vraćene i idemo u punom kapacitetu u novi saobraćaj i prevoz putnika. Po redu letenja imamo sada 16 destinacija, dvije destinacije imamo koje neće krenuti u samom startu. Bit će seda zemalja i 16 destinacija” – potvrdio je za RTV Slon Esad Mujačić, direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Mujačić je također rekao da se prolongira otvaranje Aerodroma za 02.06. i da su letovi, koj isu bili planirani za prvobitni datum otvaranja tj. 01.06. pomjereni za dan poslije.

“Aerodrom nije otvoren od 01.06. nego od 02.06. Ispravka će doći i od Ministarstva. Evo sad su dostavili tu informaciju. Mi smo bili planirali let za 01.06. ali evo doći će do pomijeranja za jedan dan. Znaći aerodromi su zvanično otvoreni od 02.06.” – kazao je Mujačić.

Morate pročitati

Književnik Mehmed Đedović prvi iz Kalesije u PEN-u

Književniku Mehmedu Đedoviću, ovih dana je stigla čestitka za prijem u PEN BiH. Inače, P.E.N. Centar u Bosni i...

Kalesijac Ešef Džafić imenovan za izvršnog direktora u JP Autoceste FBiH

Federalna vlada je dala prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Autoceste FBiH za razrješenje vršioca dužnosti člana Uprave društva zbog isteka mandata i...

BKC/Kalesija pamti: NEVER FORGET SREBRENICA 1995 – 2020

JU BKC “Alija Izetbegovic” Kalesija  planira povodom obilježavanja 25. godišnjice sjećanja na Genocid u Srebrenici da organizira cjelodnevnu manifestaciju pod nazivom “Kalesija...

U Kalesiji zabilježen prvi smrtni slučaj od COVID-19

Na području općine Kalesija zabilježen je prvi smrtni slučaj od COVID-19 saopćeno je iz JZU Dom zdravlja Kalesija. Njihovo...

Počelo uređenje i čišćenje kanala i propusta u MZ Memići

Općinski načelnik Sead Džafić odobrio je iz budžeta Općine Kalesija sredstva na ime uređenja i čišćenja odvodnih kanala u MZ Memići.