Pogledajte ko ima pravo na usluge mobilnog tima za ovjeru zdravstvenih knjižica

Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona omogućava osiguranim licima da vrše provjeru obveznika za ovjeru zdravstvenih legitimacija na period do 6 mjeseci.

Posebnom Odlukom odobrava se ovjera zdravstvenih legitimacija na period do 6 mjeseci za porezne obveznike koji vrše redovnu uplatu doprinosa, a radi smanjenja gužvi u poslovnicama.

Ovjera zdravstvenih legitimacija vršit će u poslovnicama zdravstvenog osiguranja i u sjedištu poreznih obveznika koji za to izraze interes od strane Mobilnog tima Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona.

Porezni obveznici kojima će biti ovjerena zdravstvena legitimacija na period od 6 (šest) mjeseci nalaze se na spisku koji je objavljen na web stranici Zavoda.

Odobravanje ovjere zdravstvenih legitimacija poreznim obveznicima koji redovno uplaćuju doprinose za zdravstveno osiguranje, a koji nisu navedeni na spisku, vršit će se dopunama/ažuriranjem spiska na web stranici Zavoda.

Spisak obveznika kojima je odobrena ovjera na period do 6 (šest) mjeseci nalazi se u dole postavljenom linku.

Spisak 

ili putem linka Prava osiguranih lica

Najnovije

Muhamed Majdančić novi je direktor JU Centar za socijalni rad Kalesija

Muhamed Majdančić izabran je na sjednici Upravnog odbora JU Centar za socijalni rad Kalesija za vršioca dužnosti direktora ove ustanove.

Firme iznijele iz BiH 1,95 milijardi KM

Firme su iz BiH tokom prošle godine, kada se naša, ali i globalna privreda borila sa teškom finansijskom krizom izazvanom virusom korona,...

USAID izdvaja 2 miliona američkih dolara za suzbijanje trgovine ljudima u BiH

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) izdvaja dodatnih 2 miliona dolara za pomoć vlastima Bosne i Hercegovine za suzbijanje trgovine ljudima, najavila...

Slovenija pooštrava režim ulaska zbog novih sojeva korona virusa

Zbog opasnosti od unošenja novih varijanti koronavirusa, Slovenija će od ponedjeljka provoditi pojačani nadzor i zaoštriti uslove za ulazak u zemlju na...

Kod dvojice Kalesijaca pronađena droga

Jučer, službenici Policijske uprave Kalesija su, u Kalesiji izvršili kontrolu lica A.H., rođen 1992.godine i A.H. rođen 1989.godine, oba iz Kalesije, kojom...