U protekla 24 sata, 146 osoba pozitivno na koronavirus

146 novozaraženih osoba sa područja Tuzlanskog kantona registrovano je u posljednja 24 sata, a testiran je 421 uzorak.

Novozaražene osobe registrovane su u Tuzli i to 76 osoba, Lukavcu – 17, Srebreniku – 16, Živinicama – 13, Gračanici – devet, Kalesiji – sedam, po dvije novozaražene osobe registrovane su u Banovićima i Sapni, te po jedna u Čeliću, Doboj Istoku i Teočaku.

Od posljedica zaraze korona virusom u posljednja 24 sata preminule su četiri osobe. Preminule su dvije osobe iz Tuzle, jedna iz Doboj Istoka i jedna iz Gračanice.

Na području TK trenutno korona virsom aktivno su zaražene 1.682 osobe. Od tog broja 176 osoba je hospitalizovano, 19 je na respiratporu, a ostali su u kućnoj izolaciji.

Od početka pandemije korona virusa u TK registrovan je 8.001 slučaj zaraze, oporavilo se  5.995 pacijenata, a preminule su 323 osobe.

Najnovije

Dom zdravlja Kalesija: Poziv osobama koje su zainteresovane za vakcinaciju protiv Covid 19

JZU “Dom zdravlja” Kalesija uputio je saopštenje građanima općine Kalesija a povodom vakcinacije protiv Covid-a 19. Saopštenje prenosimo u cijelosti:

Kalesijski UNIS TOK raspisao konkurs za deset radnika

„UNIS-TOK“ d.o.o. – Tvornica odbojno vlačnih naprava i otkivaka Kalesija raspisuje KONKURS za prijem u radni odnos. Za obavljanje...

Poljoprivrednici ujedinjeni: Zaštititi domaću proizvodnju

U Vogošći je održan sastanak poljoprivrednika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a razgovarano je o koracima na zaštiti domaće proizvodnje.

Ovo su novi ministri u Vladi TK?

„Razmatranje prijedloga i donošenje Odluke o potvrđivanju imenovanja Vlade Tuzlanskog kantona“ jedina je tačka dnevnog reda hitne sjednice Skupštine TK koja će...

Zakonska dobna granica u BiH za pristanak na seks je 14 godina, stručnjaci traže strožije propise

Većina zemalja danas ima zakonski definisanu dobnu granicu pod kojom se maloljetna osoba zakonski smatra dovoljno zrelom da može dati pristanak na...