Naslovnica Tuzlanski Kanton UKC Tuzla neće raditi hladni operativni program do 8. jula

UKC Tuzla neće raditi hladni operativni program do 8. jula

S obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije u Tuzlanskom kantonu, uprava Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla donijela je odluku da do 8. jula 2020. godine prestane sa obavljanjem izbornih (hladnih) hirurških zahvata.

Rad u specijalističkim konsultativnim dispanzerima ostaje organiziran tako da oni rade u vremenu od 8:00 do 20:00, kako bi pacijenti mogli biti zakazani na prve postoperativne ili postbolničke preglede u odgovarajuće vrijeme tijekom dana.

Iz UKC –a Tuzla apeluju na pacijente da su dužni imati odgovarajuću zaštitnu opremu (masku i rukavice), da održavaju propisani fizički razmak kad je to moguće, te da izbjegavaju okupljanje u većim skupinama prilikom prolaska kroz trijažne tačke na ulazu u Univerzitetski medicinski centar Tuzla.

Rukovodstvo UKC Tuzla nastavit će pratiti epidemiološku situaciju u Tuzlanskom kantonu i uz saglasnost Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona donositi sljedeće odluke.

Od pacijenata se traži da razumiju i da se pridržavaju tih odluka.

Morate pročitati

Književnik Mehmed Đedović prvi iz Kalesije u PEN-u

Književniku Mehmedu Đedoviću, ovih dana je stigla čestitka za prijem u PEN BiH. Inače, P.E.N. Centar u Bosni i...

Kalesijac Ešef Džafić imenovan za izvršnog direktora u JP Autoceste FBiH

Federalna vlada je dala prethodne saglasnosti Nadzornom odboru JP Autoceste FBiH za razrješenje vršioca dužnosti člana Uprave društva zbog isteka mandata i...

BKC/Kalesija pamti: NEVER FORGET SREBRENICA 1995 – 2020

JU BKC “Alija Izetbegovic” Kalesija  planira povodom obilježavanja 25. godišnjice sjećanja na Genocid u Srebrenici da organizira cjelodnevnu manifestaciju pod nazivom “Kalesija...

U Kalesiji zabilježen prvi smrtni slučaj od COVID-19

Na području općine Kalesija zabilježen je prvi smrtni slučaj od COVID-19 saopćeno je iz JZU Dom zdravlja Kalesija. Njihovo...

Počelo uređenje i čišćenje kanala i propusta u MZ Memići

Općinski načelnik Sead Džafić odobrio je iz budžeta Općine Kalesija sredstva na ime uređenja i čišćenja odvodnih kanala u MZ Memići.