U oktobru na Gradskom stadionu u Kalesiji gostuje Željezničar

Prema saznanjima Nezavisnog kalesijskog portala (NKP.ba), 13.oktobra (nedjelja) na Gradskom stadionu u Kalesiji će gostovati FK Željezničar.

Sarajevski premijerligaš, trenutni lider na tabeli nakon 7 kola, odigrat će testnu (prijateljsku) utakmicu sa FK Bosna Kalesija.

Riječ je o terminu kada je pauza zbog utakmica reprezentacije, kada je ekipa Želje slobodna i odigrat će nekolikoi prijateljskih utakmica.

O tehničkim i organizacijskim detaljima oko utakmice Uprava kluba  na čelu sa predsjednikom Zuhdijom Karićem će uskoro održati sastanak, te informisati simpatizere kluba i javnost.

Podsjećamo, iz redova kalesijske Bosne prije 15tak godina u Plave je prešao Anel Pjanić, a prije nekoliko sezona dres želje je nosio i Senad Husić, koji je svoju karijeru također započeo u FK Bosna.
Nedavno je ponovo aktuelizirana saradnja ova dva kluba, kada je u omladinsku selekciju Želje prešao talentovani Amar Hamidović.

Riječ je o 12-godišnjaku kojeg je trenirao Sadik Osmanović – Crnjo, koji je na neki način i posredovao najavljenom gostovanju Želje u Kalesiji.

Komentari