U potjeri za “dilerima” uhapšene dvije osobe u Kalesiji Gornjoj pronađeno oko 1,5 kg droge

Dana, 21.02.2018. godine oko 17:05 sati na magistralnom putu  M 4, Tuzla-Zvornik u naselju Gornja Kalesija, općina Kalesija, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali pmv. „BMW“, kojim je upravljao M.M., rođen 1988. godine iz Sokoca i pmv. „Renault clio“ vl. MUP TK-a.

Do saobraćajne nezgode je došlo kada se vozač „BMV-a“ nije zaustavio po naredbi OSL, te je produžio kretanje u pravcu Gornje Kalesije pritom ostvarivši fizički kontakt sa službenikom policije nanoseći mu lakše tjelesne povrede, konstatovane od strane ljekara u UKC-u Tuzla.

Potom je navedeno vozilo nastavilo kretanje  i tom prilikom ostvarilo kontakt sa službenim vozilom policije. Tom prilikom na vozilima je nastupila manja materijalna šteta bez povrijeđenih lica.

Zbog osnova sumnje da kod sebe posjeduje predmete koji potiču iz krivičnog djela, kao i sumnju  da posjeduje narkotička sredstva M.M. je lišen slobode zajedno sa suvozačem M.M. iz Sokoca.

Kako Infoplus saznaje od izvora bliskih istrazi prilikom pretresa vozila pronađeno je 1,5 kg marihuane, koja je bila namjenjena za Kalesiju. Naš izvor tvrdi da je dvojac sa Sokoca drogu trebao da preda određenoj osobi u centru Kalesije ali da se ta osoba nije pojavila kako bi preuzela robu. 

O navedenoj saobraćajnoj nezgodi je upoznat kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje na dokumentovanju navedenog događaja poduzeli su službenici OKP PU Kalesija.

Komentari