U prepunoj sali BKC-a u Kalesiji održana tribina pod nazivom “Bosna i Hercegovina ponosna i prkosna”

U organizaciji Bosanskog kulturnog centra “Alija Izetbegović” Kalesija, Udruženja građana “Korak” Kalesija i Udruženja za afirmaciju univerzalno pozitivnih vrijednosti Prosvjetitelj-mualim iz Srebrenice večeras je u prepunoj sali održana tribina pod nazivom “Bosna i Hercegovina ponosna i prkosna”.

Na tribini su govorili armijski general Atif Dudaković i Nezim Halilović Muderis, dobitnik najvećeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan”.

Nezim Halilović Muderis prisutne je upoznao sa ljepotom i hrabrošću ljudi koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, o ljudima koji su očuvali i sačuvali domovinu od agresije, ali se dotakao i heroja Podrinja, Žepe, Bihaća koji su pokazali svoju hrabost u ratu kada su svojim djelima potakli druge da se uključe u odbranu jedine nam domovine.

General Atif Dudaković je istakao da je Bošnjacima potrebno jedinstvo i da samo na taj način se može sačuvati domovina koji su mnogi parčali i svojatali ali nikada nisu uspjeli da je osvoje i poraze.

On je pozvao sve patripte da se ujedine i da svojim potezima i djelima sačuvaju ono što su borci branili krvlju u vrijeme agresije, a to je teritorija.

Na tribini govornicima su uručeni i pokloni. Općinski  načelnik je Atifu Dudakoviću poklonio umjetničku sliku, dok je Nezimu Haliloviću Muderisu sliku uručio general Armije RBiH Mirsad Gutić.

Također Enver Kurtić predsjednik Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja “Zlatni ljiljan”, gostima je uručio knjigu pod nazivom “Kalesijski ‘zlatni ljiljani’ i dobitnici ratnih priznanja Armije i MUP-a RBiH”, dok su u ime Ibre Huremovića gostima knjigu koja govori o Prnjavoru i Prnjavorskoj četi uručili najbolja učenica u OŠ Kalesija Knaita Rakovac i najstariji pripadnik Prnjavorske čete Azem Tubić.

Na tribini je prikazan i spot “Devet heroja” Mustafe Isakovića, a ajate iz Kur’ana proučila je Nahla Mujanović. Tribini je prisustvovao veliki broj pripadnika Armije RBiH kao i komandanata, generala i pripadnika Patriotske lige.

 

 

 

 

 

Komentari