U školi je maltretirali zbog debljine, danas najpoznatija bh. blogerica zarađuje na svom izgledu (VIDEO)

Sabrina Tubić, najpoznatija modna blogerica u Bosni i Hercegovini, od svog posla živi jako dobro, mnogo putuje a na Instagramu ima gotovo pola miliona pratilaca.

Ipak, njezin životni put nije bio nimalo lagan i priznaje da je godinama trpjela vršnjačko nasilje i da su je djeca u školi maltretirala zbog debljine.

– Bila sam debela, imala sam perut u kosi, nisam bila kao lijepe djevojčice koje imaju ravnu kosu i svijetle oči. Zbog toga sam postala predmet vršnjačkog nasilja u školi. Djeca su me nazivala ružnim imenima, govorili su mi svakakve gadosti. Svaki dan sam dolazila kući uplakana, priznaje u svom videu na YouTubeu poznata blogerica.

– Moja mama je to primjetila, pa sam joj odlučila reći šta se događa. Pao mi je kamen sa srca. Jednom sam se vraćala autobusom kući iz muzičke škole, a grupa koja je sjedila iza mene počela me zadirkivati. Bacili su mi papire i nazivali me raznim pogrdnim imenima, a najglasniji je bio jedan dječak. Svi u autobusu su se smijali. U trenutku sam se okrenula i rekla: “Ok, ja sam takva kakva jesam, ali pogledaj sebe na šta ličiš, kao slamka si”-, kaže Sabrina i dodaje da joj je trenutak u kojem je shvatila da se od maltretiranja može braniti sama potpuno promijenio život.

Video u kojem je opisala svoju priču iz djetinjstva pogledalo je više od 165 hiljada ljudi na YouTubeu, a snimila ga je s ciljem da pomogne djeci koja trenutno proživljavaju slične stvari, kako bi ih lakše prebrodili, piše Tuzlanski.ba.

Komentari