U sljedeća tri dana tmurno, ali malo toplije vrijeme

Sljedeće sedmice našu zemlju očekuju blago veće temperature sa slično tmurnim nebom i povremenom kišom.

Danas nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Nešto manje oblačnosti i sunčanije očekuje se u jugozapadnim i ponegdje u sjevernim područjima, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Krajem dana i tokom večeri, povećanjem oblačnosti, u Krajini se očekuje i kiša, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 18, na jugu zemlje od 19 do 23 stepena.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura oko 4, a najviša dnevna temperatura oko 16 stepena

Prvog dana sljedeće sedmice u Bosni i Hercegovini će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, u zapadnim i centalnim područjima sa slabom kišom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, na jugu zemlje i do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje od 17 do 23 stepena.

U utorak malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, a po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8, na jugu zemlje i do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16, na jugu zemlje od 17 do 23 stepena

U srijedu opet malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme i oo kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8, na jugu zemlje i do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu zemlje od 19 do 24 stepena.

Komentari