U subotu, na sceni BKC-a, na rasporedu komedija „Evropejci“

U subotu, 21. jula, u 19,30 sati, u sali kalesijskog BKC-a, u okviru manifestacije „Kalesijsko ljeto 2018“, bit će izvedena pozorišna predstava „Evropejci“, koja je nastala u produkciji Draft Teatra.

Radi se o komičnom tekstu srbijanskog pisca Miroljuba Nedovića. Rediteljske palice uhvatio se Dragan Stajić, a jedan od glumaca je Tuzlak Dragan Tešić Teša, koji je kaže da je predstava puna bosanskog humora.

– Radi se o tekstu u kome su glavni likovi dva Srbijanca. Mi smo malo adaptirali taj tekst, prilagodili smo ga govornom području BiH. Jedan lik je sada Mujo Bosanac, dok je drugi ostao Steva Pravoslavac. To su kumovi koji se svađaju oko običnih i sitnih stvari, kao i svi ljudi na Balkanu, međutim kada je ih neko drugi dira, onda su složni i brane jedan drugog, kazao je Tešić u najavi ove predstave.

U predstavi osim Teše još igraju: Enver Hasić, Silva Banović i Jasmin Salkić. Cijena ulaznice je 5 KM. Inače, u subotu, 21. jula, program manifestacije „Kalesijsko ljeto 2018“, počet će u 18,00 sati, a osim predstave bit će i drugih sadržaja.

Komentari