Učesnici Marša mira “Srebrenica-Vukovar” položili cvijeće u Kalesiji

Pod motom “Da se zločin više nikad, nigdje i nikome ne ponovi“ iz Memorijalnog centra Potočari oko 30-tak učesnika „Marša mira“ krenulo je od Potočara prema Vukovaru u koji bi trebali stići 18. novembra.

Učesnici Marša mira danas su zajedno sa predstavnicima Općine Kalesija položili cvijeće na centralno spomen obilježje u  centru Kalesije, odakle su krenuli put Vukovara.

“Ovo je drugi put da mi na ovaj način se prisjećamo žrtava genocida. Mi iz Srebrenice smo preživjeli genocid i ovim pješačenjem želimo da odamo počast i ljudima koji su ubijeni u Vukovaru, koji su masakrirani i nad kojima su se iživljavali vojnici JNA”, rekao je Zulfo Salihović iz Organizacionog odbora u svome obraćanju.

Nakon polaganja cvijeće, učesnici Marša mira su primjeni u prostorijama općine gdje im je uručen i poklon knjiga prvog oslobođenog grada u BiH.

U ime općinskog načelnika učesnike su primili savjetnik Fikret Suljkanović, šef kabineta Mujo Tosunbegović, šefica u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Hata Mujčinović te šef u Službi za prostorno uređenje, geodetske i imovinsko – pravne poslove Zijad Kulanić.

Vijećnik Mujo Mujkić je za učesnike Marša mira osigurao ručak u restoranu “Polo” u Kalesiji.

 

Komentari