Naslovnica Uncategorized Jasmin Požegić najbolji sportista u Kalesiji

Jasmin Požegić najbolji sportista u Kalesiji

Jasmin Požegić član OK Bosna iz Kalesije proglašen je za najboljeg sportistu na području naše općine za 2017.godinu. On je član OK Bosna koji se trenutno takmiči u Superligi FBiH i lider je na tabeli, sa ekipom je osvojio i drugo mjesto u Kupu FBiH.


Dženana Muminović iz ŽOK Bosna Kalesija izabrana je za najbolju seniorku, a kada je u pitanju ekipa najbolji su fudbaleri Mladosti iz Kikača koji su osvajači KUP-a šehida i KUP-a općine Kalesija.


Senad Osmanović iz KBS “Golden Team” izabran je za najboljeg trenera, dok je najbolji sportski radnik ove godine Zuhdija Karić-Zux predsjednik FK Bosna Kalesija.


U kategoriji juniora članica Karate kluba Bosna Amila Imamović izabrana je za najbolju, a Huso Turić član KBS “Golden Team” za najboljeg u ovoj kategoriji, dok je najbolja juniorska ekipa FK Bosna Kalesija.


Kadetska selekcija karate kluba ”Bosna-Kalesija” najbolja je ekipno, dok su pojedinačno najsupješniji Nejra Imamović, članica ženskog odbojkaškog kluba ‘’Bosna’’ Kalesija i Amar Jahić, član karate kluba ”Bosna-Kalesija”.

Najbolje rezultate u pionirskoj kategoriji 2017.godine ostvarili su članovi kick bokserskog kluba ”Golden Team” Kalesija, Melisa Mehanović i je Admir Halilović, dok su ekipno najbolji članovi ribolovno sportskog društva ”Manjić” Kalesija.


U namlađoj kategoriji (cicibani) najbolji su: Ejla Hasanović, članica karate kluba ”Bosna-Kalesija” i Halid Hadžić, član kick bokserskog kluba ”Golden Team” Kalesija. Najbolja ekipa u kategoriji cicibanki je Karate klub ”Bosna-Kalesija”.

Za najboljeg sportistu invalida proglašen je Abdulah Barčić,  član Invalidskog odbojkaškog kluba ”Kalesija”, dok su najbolje rezultate u okviru Malih olimpijskih igara ostvarili učenici OŠ Memići.

Specijalna priznanja Sportskog saveza općine Kalesija dobili su Sead Džafić, načenik općine Kalesija za doprinos razvoju i opstanku sporta na području naše općine  i Al-Sadi Sadedin, dr. medicine iz Jordana, stanovnik Kalesije preko 30 godina.


U svom obraćanju načelnik Sead Džafić je kazao da je ove godine preko 200.000 KM uloženo u sport, ali da će ta sredstva biti još veća u 2018.godini kako bi se pomoglo sportskim kolektivima i sportistima da postižu još bolje rezultate.

Morate pročitati

Obilježena godišnjica smrti vojnika UNPROFOR-a u Jajićima

Općinski načelnik Sead Džafić, sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović, šef u Službi za budžet i privredu Abdulah Gutić, šef Službe za komunalne...

Krizni štab Općine Kalesija traži uvođenje petnaestodnevnog karantina u TK

Načelnik općine Kalesija Sead Džafić koji je ujedno i komandant Kriznog štaba danas je nakon potvrde da je u TK zaaraženo devet...

HITNO: Kalesijci javite se u JZU Dom zdravlja Kalesija

Direktor JZU Dom zdravlja Kalesija Dr. Muhamed Osmanović je pozvao uposlenike Medicinskog instituta Bayer iz Tuzle, nekadašnjeg Centra za srce, sve građane...

FOTO: Rječica Bijeljevac zatrpana smećem

Profesor u JU Gimnazija "Ismet Mujezinović" Mersad Hasanović iz Miljanovaca poznat je kao veliki zaljubljenik u prirodu i ljepote naše općine.

Večeras počinje dezinfekcija naselja na području Kalesije

Prema zaključku Kriznog štaba općine Kalesija, pripadnici PVJ Kalesija uz saradnju sa radnicima KP “Komunalac” večeras će početi sa dezinfekcijom naselja...