Miralem Pjanić i ekipa pristali na smanjenje plaća

Lionel Messi, Miralem Pjanić i ostali vrhunski nogometaši Barcelone priskočili su u pomoć za rješavanja ozbiljnog finansijskog problema katalonskog kluba.

Naime, Barcini igrači su pristali na smanjenje plata, a Katalonci će postignutim dogovorom u kojem su uključeni i članovi stručnog štaba u narednom periodu uštedjeti čak 172 miliona eura.

Samo u sezoni 2020/21 uštedjet će 122 miliona eura na ime smanjenja plata dok će u naredne tri sezone ta svota iznositi dodatnih 50 miliona eura.

Barcelona je ovu informaciju potvrdila na svom sajtu, istaknuvši da je ovo vrlo važan korak za klub čija se dugovanja procjenjuju na oko 488 miliona eura.

“Sve strane uključene u pregovore uložile su veliki trud kako bi postigle dogovor i čestitke svima zbog toga”, poručili su iz Barcelone.

Inače, svota od 172 miliona eura iznosi čak 35 posto trenutnog duga Barcelone pa je jasno da su igrači podnijeli izuzetno velik teret.

Najnovije

Dževad Hadžić (SDP) zbog svoje kompenzacije “prodao” ministarsku funkciju

Skupština Tuzlanskog kantona danas je imenovala nove ministre u Vladi Tuzlanskog kantona. Formiranje vlade predvodio je SDP-ov mandatar Kadrija Hodžić.

Preminuo Hasan Požegić, legenda izvorne muzike

Danas, u 73.godini života preminuo je Hasan Požegić iz Rainaca Donjih osnivač izvorne grupe "Kalesijski zvuci". Kalesijske zvuke su...

Dom zdravlja Kalesija: Poziv osobama koje su zainteresovane za vakcinaciju protiv Covid 19

JZU “Dom zdravlja” Kalesija uputio je saopštenje građanima općine Kalesija a povodom vakcinacije protiv Covid-a 19. Saopštenje prenosimo u cijelosti:

Kalesijski UNIS TOK raspisao konkurs za deset radnika

„UNIS-TOK“ d.o.o. – Tvornica odbojno vlačnih naprava i otkivaka Kalesija raspisuje KONKURS za prijem u radni odnos. Za obavljanje...

Poljoprivrednici ujedinjeni: Zaštititi domaću proizvodnju

U Vogošći je održan sastanak poljoprivrednika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, a razgovarano je o koracima na zaštiti domaće proizvodnje.