Verbalni sukob na Povjereništvu SDA u Kalesiji umalo prerastao u fizički

Da sve ne funkcioniše u Stranci demokratske akcije Kalesija onako kako se to predstavlja u javnosti, najbolji pokazatelj je posljednji sastanak Povjereništva ove stranke u kojem je umalo došlo i do fizičkog okršaja između članstva ove stranke.

Kako Infoplus saznaje od izvora bliskih Stranci demokratske akcije na sastanku Povjereništva došlo je do verbalnog sukoba između predsjednika Povjereništva Fadila Alića i predsjednice Asocijacije žena Edite Mustafić kao i između Rasima Omerovića sa jedne i Hasibe Kurtić i drugih članova sa druge strane.

Navodno, bivši načelnik Kalesija Rasim Omerović je tražio da se na čelo Povjereništva SDA u Kalesiji Gornjoj imenuje Avdo Omerović, kao prelazno rješenje iako je tamo već imenovan Ramiz Abidović.

Na ovaj način tvrdio je Omerović građani bi dosta više se priključivali ovoj stranci u Kalesiji Gornjoj.

Na sastanku Povjereništva bilo je riječi i o raspodjeli direktorskih funkcija u osnovnim i srednjoj školi u Kalesiji gdje je također došlo do mimoilaženja, jer su pojedini članovi bez organa stranke samoincijativno obavljali razgovore sa kandidatima iako za to nisu imali dozvole Povjereništva i Stranke demokratske akcije.

Kako je rečeno za naš portal na ovoj sastanku Juso Hamzić nekadašnji kadar Bosanskohercegovačke patriotske stranke imenovan je u Izbornu komisiju SDA koja ima zadatak da provede izbore u ovoj stranci u našoj općini.

 

Komentari