Vidljivost smanjena zbog magle

Pojačan oprez ovoga jutra savjetujemo na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, gdje je vidljivost smanjena zbog magle.

Izdvajamo autoput A-1 Tarčin-Zenica i Zvirovići-Bijača, magistralne puteve: M-17 Konjic-Mostar-Doljani, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-6.1 Livno-Bosansko Grahovo, M-6 Stolac-Čapljina-Grude, kao i puteve u dolinama rijeka: Save, Lašve i Drine. U planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, moguća je poledica zbog niskih temperatura. Na putevima u usjecima i preko planinskih prevoja, učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Savjetujemo opreznu vožnju i napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog sanacije klizišta na autoputu A-1 Sarajevo zapad-Lepenica (lokalitet Ban Brdo) vozila saobraćaju preticajnom trakom. Također, zbog radova na mostu Bojnik na dionici A-1 Butile – Vlakovo, saobraća se preticajnom trakom.

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača. Na ovim dionicama izmjenjen je režim saobraćaja.

U toku su radovi na sanaciji škarpe kod tunela Korija na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Lapišnica, zbog čega se saobraća jednom saobraćajnom trakom uz povremene 15-minutne obustave.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Komentari