Vlogerica Dunja Tatomirović: Posao YouTubera nije dovoljan da se vodi normalan život

Vlogerica Dunja Tatomirović, poznatija je pod svojim nadimkom sa društvenih mreža “Slatko od dunje” postala je prava senzacija na društvenim mrežama. Sa svojim glumačkim talentom iz dana u dan osvaja publiku kako u rodnom Sarajevu tako i u čitavoj Bosni i Hercegovini ali i regiji. Radila je kao voditelj i urednik na Face TV, nakon toga u  marketingu i kao pomoćnik u administraciji u nekoliko firmi u Bosni i Australiji.

Moj kanal je nastao prije svega  da  zadovoljim svoju kreativnost odnosno da je ispoljim negdje. Imala sam dosta slobodnog vremena kada smo preselili u Finsku  pomislila sam, sada ili nikada. Moji pratioci  uvijek primjete kada me kopiraju neki drugi  YouTuberi i šalju mi klipove gdje neko kopira moje ideje i ponašanje.

Zaista se trudim da sve to vrijeme  izignorišem  jer je to pravi pristup ali nekada se jednostavno rastužim. Zamislite da dizajnirate neku haljinu i trudite se da dođete na maturu a tamo neka djevojka u istoj haljini i kaže kako je ona baš nju dizajnirala. Nije lijep osjećaj. Sada me jedino motivišu moji pratioci i osmijeh koji im izmamim.   Također posao YouTubera  nije dovoljan da se vodi normalan život daleko od toga, bar u mom slučaju.

“Vrlo teško balansiram aktivnosti i privatni život, teško je kada brinete o malom djetetu pogotovo kada mi pišu mlade žene koje nemaju djecu. One misle da ja ne želim da snimam a ustvari  i ne znaju  kako je brinuti o malom djetetu sama bez porodice i pomoći”, kaže Dunja

Za mene kritika dolazi u obzir samo ako dolazi od nekoga čiji rad  ja cjenim, ukoliko neko ko  se  ne bavi ničim i  nema neki talenat komentariše moj rad onda zaista nemam reakciju na to. Kada bih prestala nakon svake kritike da snimam onda ne bih ni imala YouTube kanal.

Za kraj Vlogerica Dunja savjetuje mlađim djevojkama da prestanu razmišljati šta ljudi žele da vide i jednostavno budu ono što jesu. Tada dolazi uspjeh.

Mirela Sarajlić

 

Komentari