Vojnička dijeta obećava gubljenje do 4,5 kilograma u sedam dana

Cilj većine ljudi koji idu na dijete jeste da izgube što više kilograma što je prije moguće. Zbog toga je danas izuzetno popularna takozvana vojnička dijeta uz koju je moguće izgubiti i do četiri i po kilograma za samo sedam dana.

Sudeći prema podacima sa stranice TheMilitaryDiet.com, izgubiti kilograme možete bez ikakvog dodatnog vježbanja, a jesti ćete čak i krekere i sladoled.

Naime, vojnička dijete podrazumijeva konzumiranje tačno određene hrane za doručak, ručak i večeru tokom tri dana. Obroci su kalorijski tačno određeni. Naprimjer, prvi dan možete pojesti 1.078 kalorija. Poređenja radi, prosječan čovjek dnevno pojede od 2.400 do 2.600 kalorija.

Ovo je jednostavni plan šta trebate jesti tokom vojničke dijete.

Doručak

– šolja crne kafe
– pola grejpfruta
– parče ili krišku suhog tosta

Ručak

– pola šolje tunjevine
– krišku suhog tosta
– šolju crne kafe

Večera

– otprilike 85 grama bilo kojeg mesa
– šolju kuhanog graška
– pola banane
– malu jabuku
– šolju sladoleda

Prilikom vojničke dijete, određene namirnice mogu se zamijeniti drugima. Ukoliko neko ne voli grejpfrut, ispijanje sode bikarbone zajedno s vodom imat će isti učinak.

Iako nosi naziv vojnička dijeta, ova dijeta nije ni na koji način povezana sa vojnim snagama. Nutricionisti svakako upozoravaju da ovakve dijete mogu prouzrokovati zdravstvene poteškoće kao što su vrtoglavica, glavobolja i umor, naročito onima koji rade dok su na dijeti.

Komentari