Vrijedna donacija za “Nijemi krik” iz Švicarske

Zahvaljujući organizacijama “Europa Donna – Schweiz” i “Krebs liga” u Švicarskoj prije nekoliko dana predstavljeno je i Udruženje koje okuplja žene oboljele od karcinoma “Nijemi krik” Kalesija.

Predsjednica kalesijskog udruženja Hajra Jahić-Bajrić upoznala je predsjednicu organizacije “Europa Donna” Donatellu Corbat Marchetto o problemima sa kojima se susreću žene oboljele od ove opake bolesti u cijeloj Bosni i Hercegovini posebno u Kalesiji.

“Ovo nije prvi put da je ostvarena saradnja između ove organizacije i Nijemog krika. Želimo da sklapamo prijateljstva jer samo na taj način možemo pomoći oboljelim ženama”, govori za Infoplus Hajra Jahić Bajrić.

Ona ističe da je organizacija “Europa Donna-Schweiz”, za Nijemi krik obezbjedila 5.000 komada grudnjaka ukupne vrijednosti 15.000 švicarskih franaka, kao i pomoć u perikama koje će ženama koristiti u procesu kemoterapija.

Na predstavljanju “Nijemog krika” u Švicarskoj dogovorena je i saradnja sa firmom “Amoena” koja će donirati određeni broj silikonskih proteza i implantanata.

Predsjednica Hajra Jahić-Bajrić ističe da će sve donirano biti dostupno za sve oboljele žene u Kalesiji bez bilo kakve naknade, neovisno da li su članice Nijemog krika ili ne.

 

 

 

Komentari