Connect with us

Hi, what are you looking for?

BiH-Svijet

Ćamil Duraković potvrdio kandidaturu za predsjednika entiteta Republika Srpska

Nekadašnji načelnik općine Srebrenica Ćamil Duraković potvrdio je danas svoju kandidaturu za predsjednika RS-a na Općim izborima u oktobru. Istakao je kako nije član niti jedne političke partije pa će se stoga kandidirati kao nezavisan kandidat.

Nakon raspisivanja izbora od strane Centralne izborne komisije BiH, bivši načelnik Srebrenice najavio je kako ima namjeru kandidovati se na funkciju predsjednika odnosno potpredsjednika manjeg bh. entiteta.

“Poštovani prijatelji, raspisani su Opći izbori 2022. godine i odlučio sam se kandidovati za predsjednika/potpredsjednika entiteta Republika Srpska. S obzirom da nisam član nijedne stranke, za kandidaturu mi je potrebno 3.000 potpisa”, naveo je Duraković.

Istakao je kako su mu potrebni potpisi građana koji su upisani u Centralni birački spisak na području entiteta RS jer su oni ulov za kandidaturu te se CIK-u moraju predati do 20. maja.

“Ovim putem pozivam sve vas koji podržavate moj politički rad a imate ličnu kartu u entitetu RS, da mi se javite kako bi moj tim došao do vas, gdje god bili”, kazao je Duraković.

Bivši načelnik Srebrenice također je istakao da oni građani koji su svoj potpis već dali nekom političkom subjektu ne mogu svoj potpis dati i za kandidaturu drugom kandidatu.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...