Connect with us

Hi, what are you looking for?

BiH-Svijet

Croatia Airlines ponovno uspostavlja letove između Zagreba i Mostara uz milion KM subvencije

Aviokompanija Croatia Airlines će ponovno uspostaviti letove na relaciji Zagreb – Mostar nakon što je ranije aplicirala na javni poziv mostarskog aerodroma koji za te letove predviđa milion KM subvencije.

Sredinom marta ove godine, Međunarodna zračna luka Mostar objavila je Javni poziv za izbor najpovoljnijeg ponuđača za uspostavu radovne linije Mostar – Zagreb – Mostar.

Kako prenosi Exyuaviation, očekuje se da će Croatia Airlines ponovno uspostaviti letove nakon što se aviokompanija prijavila na javni poziv i očekuje se da će letovi započeti 3. maja te da će biti organizirani tri puta sedmično, srijedom, četvrtkom i nedjeljom.

Kako bi se putnici mogli povezati sa drugim evropskim letovima te kompanije, letovi će iz Zagreba polaziti četvrtkom i nedjeljom u 23 sata sa povratnom linijom sljedećeg jutra, a očekuje se da karte uskoro budu u prodaji.

Inače, gradonačelnik Mostara Mario Kordić kazao je prije dva dana da će u tu namjenu iz budžeta grada biti izdvojeno milion KM subvencija, ali da to ne znači da grad odustaje od dovođenja niskobudžetnih aviokompanija.

Mostarski aerodrom imao je svega 1.942 putnika u 2021. godini, te samo pet putnika u prvom mjesecu 2023. godine.

Vlada FBiH nedavno je Aerodromu Mostar dodijelila milion i 300.000 KM sredstava koja će biti utrošena na plate uposlenika i uredski materijal.

Posljednji let Croatia Airlinesa koji je povezivao Zagreb i Mostar bio je pred početak pandemije koronavirusa u martu 2020. godine.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...