KONTAKT
Početna BiH-Svijet Dobra prohodnost većine putnih pravaca u BiH, manje gužve primjetne ka jugu naše države

Dobra prohodnost većine putnih pravaca u BiH, manje gužve primjetne ka jugu naše države

od redakcija

Povoljni vremenski uslovi i dobra prohodnost većine putnih pravaca, karakterišu jutros saobraćajnu situaciju u BIH. I pored toga, apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Pojačanu frekvenciju saobraćaja, tokom dana očekujemo na dionicama prema lokalnim izletištima, putevima ka moru, kao i na graničnim prelazima.Vozače savjetujemo da se prije polaska na put informišu o stanju na putevima i graničnim prelazima, kako bi izbjegli gužve i duža zadržavanja.

Tranutno je pojačan promet vozila na izlazu iz BiH na GP Doljani, dok na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Povremene kraće obustave saobraćaja, od 08 do 16 sati, mogu se očekivati na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje u mjestu Osojnica, gdje su u toku radovi na deminiranju terena.

Na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima saobraća se usporeno ili uz kraća zadržavanja. Izdvajamo putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija i M-16 Bugojno-Kupres. Napominjemo da je poštivanje privremeno postavljene signalizacije, zakonski obavezno.

Napominjemo vozače da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice. Zbog brojnih upita građana, napominjemo da je prelazak granice prema Srbiji i Crnoj Gori za odrasla lica i dalje moguć samo sa ličnom kartom, dok djeca, kao i ranije, moraju imati pasoš.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.