Godišnjica stradanja Bošnjaka u Vlasenici

Danas će kraćim programom biti obilježena godišnjica stradanja Bošnjaka u Vlasenici tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Nakon obilaskom Šehidskog mezarja Rakita bit će proučena hatma dove i poklanjeno 2.444 Jasini-šerifa pred duše šehida Vlasenice.

Organizacioni odbor 17. kolektivne dženaze u Vlasenici održao je nedavno sjednicu na kojoj je odlučeno da se održavanje kolektivne dženaze u Vlasenici odgađa do daljnjeg.

Na šehidskom mezarju Rakita u Vlasenici 24. aprila je trebala biti klanjana 17. kolektivna dženaza za sedam vlaseničkih šehida. Zbog epidemiološke situacije i važećeg ograničenja tokom okupljanju građana na otvorenom u bosanskohercegovačkom entitetu RS, Organizacioni odbor je zaključio da ne postoje uslovi da se dženaza održi.

Članovi porodica šehida, koje su dale svoj pristanak za ukop posmrtnih ostataka njihovih najmilijih, složili su se s prijedlogom da se dženaza odgodi do momenta kad se za njeno održavanje steknu uslovi.

Najnovije

Odluka o izmjeni režima saobraćaja Hrasno Donje – Horozovina

Na osnovu člana 73. a u vezi sa članom 13. Zakona o cestama Federacije BiH (,,Službene novine      FBiH" broj 12/10 i 66/13)...

Zbog koronavirusa lokalne vlasti u FBiH izgubile 26,6 miliona KM

Zbog usporavanja ekonomskih aktivnosti uslijed pandemije koronavirusa prihodi lokalne razine vlasti u FBiH u prvoj polovici 2020. godine smanjeni su za 26,6...

Obilježena godišnjica bitke na Bijeljevcu i Dan MZ Miljanovci

Općinski načelnik Sead Džafić, sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović, savjetnik Rusmir Hasanović, predsjedavajući Općinskog vijeća Mensur Hukić, predstavnici Vijeća MZ Miljanovci na...

Vlada FBiH predložila apsolutnu zabranu pušenja u kafićima i restoranima

Vlada Federacije BiH u parlamentarnu proceduru uputila je prijedlog Zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana. Prema najavi ovaj...

Krizni štab predlaže ukidanje policijskog sata u Federaciji BiH

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva na današnjoj je sjednici predložio ublažavanje aktuelnih mjera, s obzirom na trend pada broja oboljelih od COVID-19.