Connect with us

Hi, what are you looking for?

BiH-Svijet

Grujičić: 11. jula neću ići u Potočare jer me tamo smatraju nepoželjnim

Grujičić je naveo da iskreno poštuje svaku žrtvu, ali da razumije i to da ga u Potočarima smatraju nepoželjnim i da iz tog razloga 11. jula neće ići.

“Žao mi je što nema istovjetnog odnosa prema žrtvama s druge strane i uvjerenja da svim nevinim ljudima treba da se oda počast. A da historiju prepustimo da se bavi onim što spada u njen zadatak. Na nama je da živimo jedni s drugima”, rekao je Grujičić.

On je naveo da su na spomen srpskim žrtvama pozivani svi, od međunarodne zajednice do sugrađana iz drugog naroda te da neki dođu, a neki ne dođu.

“Sve žrtve koje su pale zaslužuju pijetet. Da me kojim slučajem na komemoraciji srpskim žrtvama proglase nepoželjnim, ne bih išao”, rekao je Grujičić.

Grujičić je smatra da je ucjena to što je za organizatore u Potočarima svako dobrodošao pod uslovom da prizna da se desio genocid.

“To je ucjenjivanje, a što je još poraznije, to nije iskreno. Među organizatorima ima onih koji pričaju po potrebi, a nemaju svoj stav. Neke se teze izgleda zastupaju onako kako to neko sa strane diriguje, svejedno da li to dolazi iz Sarajeva ili nekih drugih mentora”, istakao je Grujičić.

On je naveo da organizacija 11. jula, bez obzira što se prvi put obilježava u mandatu srpskog načelnika, teče u skladu sa željama organizatora.

“Opština je na raspolaganju. Imamo dobru saradnju sa bošnjačkim predstavnicima koji se bave organizacijom. Ljudi u Srebrenici žive jedni s drugima potpuno normalno”, dodao je Grujičić.

Prema njegovim riječima, velika većina Srba i Bošnjaka, običnog naroda u Srebrenici, poštuje sve žrtve podjednako i nikad nije bilo problema dok se oni ne nametnu sa strane.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Nama nema druge nego da preko nekih stvari pređemo, neke druge prihvatimo i priznamo, a da o svemu tome otvoreno razgovaramo bez isključivog stava koji nije podložan korekcijama”, zaključio je Grujičić piše Klix.ba.

Popularno

Oglašavanje
Oglašavanje

Pogledajte još

Izdvojeno

Sinoć iza ponoći u centru Kalesije, tačnije ispred pekare “Saraj” došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo više osoba. Policija provodi istragu i...

Izdvojeno

Dok većina mladih osoba u našoj državi sanja o odlasku ili čak priprema papire ima i onih koji su odlučili da se iz Austrije...

BiH-Svijet

Sadekatul-fitr za za ovogodišnji ramazan iznosi osam KM, 10 i 20 KM, odlučilo je Vijeće muftija Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini. Vijeće...

Izdvojeno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona krajem 2015.godine provelo je konkurs za prijem 60 osoba u početni čin policajac, a u februaru 2016.godine objavili su...