KONTAKT
Početna BiH-Svijet Industrijska proizvodnja u maju manja za 1,8 posto u odnosu na april

Industrijska proizvodnja u maju manja za 1,8 posto u odnosu na april

od redakcija

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u BiH u maju manja je za 1,8 posto u odnosu na april ove godine, dok je u odnosu na maj 2016. godine niža za 1,2 posto.

Po podacima Agencije za statistiku BiH, proizvodnja intermedijarnih proizvoda u maju veća je za 3,4 posto u odnosu na april, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 3,3 posto, a proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju je veća za 1,1 posto.

U maju je proizvodnja energije manja je za 17,3 posto u odnosu na prethodni mjesec, a kapitalnih proizvoda za 0,6 posto.

Što se tiče godišnjih poređenja, dakle u maju ove, u odnosu na maj prošle godine, proizvodnja intermedijarnih proizvoda je veća za 6,3 posto, kapitalnih proizvoda za 5,3 posto, te netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 3,7 posto, dok je proizvodnja energije manja za 14,7 posto, a trajnih proizvoda za široku potrošnju za 4,9 posto piše FENA.

Možda vam se sviđa

logo

Infoplus je izvor informacija koji pokriva raznovrsne teme, pružajući čitateljima uvid u najnovije  događaje i društvene trendove. 

Izdvojeno

Najnovije

Infoplus Agencija – Sva prava zadržana.